Wat is een Powerbank, hoe kies ik de juiste Powerbank

Wat is een Powerbank?

Een powerbank is een externe (extra) batterij die u kunt gebruiken voor mobiele apparaten, zoals tablet en smartphone. Heeft u te weinig aan uw eigen batterij, de externe batterij zorgt voor extra stroom. Handig voor elke dag, als u een dagje weggaat, op vakantie of naar een festival gaat. Powerbanks helpen u de dag door. Zonder stopcontact en direct paraat.

Hoe kies ik de juiste powerbank?

Powerbanks zijn geschikt voor tablets, smartphones, smartwatches en computers. Niet elke powerbank is geschikt voor elk apparaat:

* Smartphone: kies een powerbank lager dan 5000 mAh voor het (groten)deels opladen van de smartphone of kies een powerbank met een capaciteit van minimaal 5000 mAh voor het volledig opladen van de smartphone

* Smartwatch: kies een powerbank met elke capaciteit

* Tablet: kies een powerbank met een min. capaciteit van 7500 mAh en een output van 2 ampère

* Computer: kies een powerbank met een min. capaciteit van 12.500 mAh en een output van minimaal 2,4 ampère

Welke grootte kies ik?

Op onze website vindt u een heel groot assortiment aan powerbanks. In diverse vormen, kleuren en formaten. Denk goed na welke grootte en welke capaciteit u aanschaft als relatiegeschenk. Wilt u dat de powerbank handig mee kan worden genomen, kies dan geen zwaar en groot formaat. Powerbanks zijn doorgaans handig om mee te nemen in een tas of rugzak, kleinere formaten passen zelfs in een jaszak. Uiteraard zijn er powerbanks die u bijna overal voor kunt gebruiken. Of u nu naar een festival, beurs of met vakantie gaat. Des te hoger de capaciteit en de output des te vaker zal de klant uw powerbank gebruiken.

Welke oplaadtijd kies ik?

De oplaadtijd van de powerbank is afhankelijk van de capaciteit en de stroomsterkte van de adapter. Hoe groter de capaciteit, hoe langer de oplaadtijd. Bij elk product hebben wij geprobeerd de oplaadtijd te vermelden. 

Er is een simpel rekensommetje om de gemiddelde oplaadtijd zelf uit te rekenen:

Capaciteit van de powerbank in mAh delen door 80% van stroomsterkte (bijv. 1 ampère is 1000 mA).

Bijv: 4000 mAh : 800 mA (80% van 1 ampère) = gemiddeld 5 uur oplaadtijd

Wilt u een powerbank weggeven die snel geladen kan worden, kies dan voor een lage capaciteit. Nadeel hiervan is dat niet elk apparaat volledig kan worden opgeladen. 

Hoe laad ik een powerbank op?

Doorgaans wordt bij iedere powerbank een USB-kabel meegeleverd. De ene uiteinde koppelt u aan de computer, de andere aan de powerbank. Hierna laadt de powerbank op (mits u de computer aan heeft). Opladen via het stopcontact kan met een stekker, ontkoppelt van de smartphone. Powerbanks die voor een computer worden gebruikt worden meestal met een adapter geleverd.

Hoe gebruik ik een powerbank

Hoe vaak kan een powerbank een apparaat opladen?

Sommige powerbanks zijn geschikt om mobiele apparaten meerdere keren op te laden. 

Bijv. een powerbank van 7800 mAh (minus 20%) delen door de accu-capaciteit van uw apparaat, bijv. Samsung galaxy S7, 3000mAh geeft de weergave van het aantal oplaadmogelijkheden: in dit geval kunt u een Samsung Galaxy 7 2 keer opladen met een volle powerbank 7800 mAh.

Uiteraard moet u het zichzelf niet te moeilijk maken. Met een powerbank van rond de 4000 of 5000 mAh geeft u een relatiegeschenk die goed gebruikt kan worden. Uiteindelijk rest u een aantal belangrijke vragen:

- Welke capaciteit en welke output capaciteit heeft mijn voorkeur
- Welk formaat, welke kleur en welke vorm kies ik
- Wat is mijn budget

Heeft u vragen over onze powerbanks. Stel ze aan ons via telefoon 085 792 0094 of mail naar info@primarelatiegeschenken.nl. Mist u productspecificaties? Vraag het ons. Een gratis sample behoort ook tot de mogelijkheden.

Powerbanks laten bedrukken met logo

Tenslotte, en wellicht niet het meest onbelangrijke: u wilt uw powerbanks graag laten voorzien van een logo, tekst of websitevermelding. We bieden u hiervoor ruime mogelijkheden. Een opdruk in meerdere kleuren of in full colour is mogelijk. U ontvangt van ons vooraf een drukproef via de mail. We tonen u de drukpositie, de drukgrootte en de drukkleuren op de powerbank van uw keuze.

Contactformulier